Granatæblecreme-lores

Granatæblecreme på hvid chokolade

Denne dessert er lille og kompakt, og portionen virker måske lidt for næret, men smagen er så intens, at jeg lover, du ikke kan få mere ned! Lav den gerne aftenen før, du får gæster, og pynt med mandler og granatæblekerner lige inden servering.

Til fire personer

1 granatæble
50 g hvidt sukker
½  øko lime
100 ml vand
½ tsk vaniljepulver
100 g hvid chokolade, gerne Valrhona Dulcey
1 spsk honning
20 g mandler

Hak chokoladen meget fint og stil til side i en skål.

Pil granatæblet og fjern kernerne og stil til side (se tip).

Kom 200 gram granatæblekerner i en lille gryde sammen med saft og skal af en halv lime, vaniljepulver, sukker og vand. Lad massen koge til sirup, det tager cirka 15 minutter. Tag siruppen af varmen og lad den løbe igennem en si. Pres hurtigt den sidste væde fra granatæblekernerne igennem med bagsiden af en grydeske.

Hæld den varme væske over den finthakkede chokolade, og pisk med piskeris til chokoladen er smeltet og opløst. Hæld over i skåle og stil på køl i minimum 2 timer, gerne natten over.

Bland honning og saften fra den sidste limefrugt i en gryde og varm op. Tilsæt mandlerne, når væsken er flydende, og lad dem simre i honningmassen i 5-7 minutter. Køl af på et stykke bagepapir.

Pynt granatæblecremen med honningmandler og granatæblekerner og servér.

TIP
Der er mange måder at skrælle et granatæble på. Denne metode virker for mig, uden at køkkenet ligner en slagmark bagefter: Bank granatæblet på alle sider med den flade side af en kniv. Skær top og bund af, og skær igennem de hvide hinder, så æblet deler sig. Fyld en skål med vand, stil den i vasken, og pil kernerne ud under vandet. De synker til bunds i processen, mens de hvide hinder flyder ovenpå.

 

No Comments

Post a Comment