Bagte æbler med pistacie- og daddelfyld

Jo mere syrlige, saftige æbler, desto bedre bliver denne dejlige krydrede dessert, der er en krydsning mellem søde mellemøstlige ingredienser og gode danske råvarer.

4 mellemstore æbler
3 spsk blødt smør
2 spsk honning
½ tsk vaniljepulver
½ tsk kanel
½ tsk kardemomme
1 spsk muscovadosukker
5 dadler uden sten
20 g usaltede pistacienødder

Evt. vaniljeis til servering

Tænd ovnen på 200 grader.

Fjern kernehuset fra æblerne forsigtigt med en kniv, så der er et aflangt hul ned igennem æblet.

Bland smør med honning, vaniljepulver, kanel, kardemomme og muscovadosukker til en ensartet masse.

Skær dadlerne i små skiver og bland i massen sammen med pistacienødderne.

Fordel fyldet i æblerne, stil i et ovnfast fad og dæk med sølvpapir. Bag æblerne i cirka 30 minutter eller til skindet revner.

Server æblerne varme, evt. med vaniljeis til.

No Comments

Post a Comment