Køkkenmagi

Superfoods til hverdag

Du kender dem måske ikke. Endnu. Superfoods som spirulina, gurkemeje, baobab, acai, lucama, havtorn, bipollen, byggræs m.fl. findes i supermarkederne og kan både optimere din mad og dit velvære. I Anne-Sophie Lahmes Køkkenmagi bliver du introduceret til dem alle og finder ud af, hvad du kan bruge dem til, og hvordan du gør det.

Superfoodies kaldes tredje bølge inden for grøn mad efter vegetarer og veganere, og superfoods giver ganske vist både energi og velvære, men det er ikke det eneste interessante, siger Anne-Sophie Lahme:
 ”Superfoods er sunde, men det er ikke kun det, det handler om – de repræsenterer nemlig en anden måde at se på mad, hvor farver, kreativitet og humor får mere plads i køkkenet. At arbejde med superfoods er simpelthen at give slip på de klassiske forestillinger om, hvordan en ret skal se ud og smage.”

Omdrejningspunktet i Køkkenmagi er, at man med relativt lidt kan gøre meget for sin mad – og udvide sit faste repertoire i køkkenet med for eksempel baobab-bountystykker med sesamknas eller spirulinapizza med cremefraiche og laks.