Græskarmos med ristet grønkål og cherrytomater

Blødt, sprødt og saftigt! Sådan kan man nemmest beskrive denne ret, der sætter kulør på vinteren og smag på foråret.

1 hokkaido eller butternut græskar
50 g grønkål
10 cherrytomater
1 fed hvidløg
1 tørret piri piri chili / en knivspids stærk rød chili
½ dl olivenolie

Tænd ovnen på 200 grader.

Halver græskarret og fjern kernerne. Hvis du har hokkaido græskar, så skær halvdelene over i fjerdedele. Læg græskarret på en bageplade med bagepapir på med kødsiden opad. Smør med olivenlie og drys med salt og peber. Bag i ovnen i 20 minutter eller til græskarret er helt mørt og smørblødt.

Imens renser og ribber du grønkålen og skærer i mundrette strimler. Del cherrytomaterne i halve og hak hvidløget fint. Knus chilien med bagsiden af en kniv.

Tag græskarret ud af ovnen og skrab kødet ned i en skål.

Pisk nu græskarkødet med en håndmikser, imens du tilsætter olivenolie, indtil du opnår en smørblød konsistens. Smag til med salt.

Varm en pande op og svits først hvidløg og chili, inden du tilsætter grønkålen. Lad den stege et minuts tid, inden du tilsætter cherrytomaterne, og giv grøntsagerne yderligere 2 minutter, tilsæt en smule salt og tag af varmen.

Fordel mosen på to tallerkner sammen med grønkål og cherrytomater på toppen.

No Comments

Post a Comment