Hampefrømælk

  • 1 dl hampefrø
  • 3 dl kogt, afkølet vand
  • 1 knsp. vanilje
  • 3 medjool dadler

 

Blend alle ingredienserne og nyd den til morgenmad med granola til eller på havregryn.

Kan holde sig tre dage på køl.

 

Glutenfri hampefrø-granola

  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • 3 dl glutenfri havregryn
  • 4 spsk. chiafrø
  • 50 g hasselnødder
  • 3 spsk. hampefrø
  • 4 spsk. kokosolie
  • 3 spsk. honning, flydende
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • 1 dl rosiner, dadler eller abrikoser

 

Sæt ovnen på 180 grader alm. ovn.

Kom bagepapir på en bageplade og bland alle ingredienserne, bortset fra tørret frugt.

Sæt ind i ovnen og hold øje. Når kokosolien er smeltet efter 1-2 minutter, tag da pladen ud og vend rundt, så honning og kokosolie fordeler sig over alle råvarerne.
Bag i yderligere 8-10 minutter og rør rundt undervejs.

Når granolaen har fået farve, tag den da ud af ovnen og køl af. Bland tørret frugt i og opbevar i lufttæt beholder.

 

Tip: Granolaen kan også bruges som sprød topping på gammeldags, rå æblekage.

No Comments

Post a Comment