In
Morgenmad, Opskrifter
Hampefrømælk
- 1 dl hampefrø
- 3 dl kogt, afkølet vand
- 1 knsp. vanilje
- 3 medjool dadler
Blend alle ingredienserne og nyd den til morgenmad med granola til eller på havregryn.
Kan holde sig tre dage på køl.
Glutenfri hampefrø-granola
- 2 spsk. loppefrøskaller
- 3 dl glutenfri havregryn
- 4 spsk. chiafrø
- 50 g hasselnødder
- 3 spsk. hampefrø
- 4 spsk. kokosolie
- 3 spsk. honning, flydende
- ½ tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. kardemomme
- ½ tsk. revet muskatnød
- 1 dl rosiner, dadler eller abrikoser
Sæt ovnen på 180 grader alm. ovn.
Kom bagepapir på en bageplade og bland alle ingredienserne, bortset fra tørret frugt.
Sæt ind i ovnen og hold øje. Når kokosolien er smeltet efter 1-2 minutter, tag da pladen ud og vend rundt, så honning og kokosolie fordeler sig over alle råvarerne.
Bag i yderligere 8-10 minutter og rør rundt undervejs.
Når granolaen har fået farve, tag den da ud af ovnen og køl af. Bland tørret frugt i og opbevar i lufttæt beholder.
Tip: Granolaen kan også bruges som sprød topping på gammeldags, rå æblekage.
No Comments