Anne-Sophie Lahme er vokset op med en mor, der ikke gad lave mad, og med en forbrænding som et kraftvarmeværk. Midt i den konflikt har hun fundet ud af, at det, der gør hende gladest i en travl hverdag, er hendes daglige dosis Køkkenterapi, og den deler hun rundhåndet ud af i sin debutkogebog af samme navn.
”Mad skal skabe glæde, og danne fællesskaber, fremfor at dele os op i grupper, der enten tilbeder det Nordiske Køkken eller er gået i Stenaldergrøften. Maden er brændstoffet til, at vi kan få det optimale ud af hverdagen, men det er også muligheden for at dele en berigende sanseoplevelse, og den synes jeg, vi skal tage os tid til: Både til at lave den og til at nyde den,” siger Anne-Sophie Lahme.
Anne-Sophie er cand.scient.pol fra Københavns Universitet, kontaktchef i kommunikationsbureauet Lahme, madskribent, opskriftsudvikler og arbejder professionelt med kommunikation om fødevarer og fødevaretendenser – og er ikke mindst et selverklæret madøre.
Anne-Sophie Lahme er gift med Helmer og bor på Frederiksberg.