Kyllingekødboller med urter i soja-marinade

Der findes næppe noget mere smovset end kyllingekødboller i sojamarinade. De voksne elsker det, ungerne elsker det, og du bliver glad af at se andre spise dine køkken-kreationer med så stor glæde! 

Tilbehør til 8 personer, buffetret til 16 personer

Kødbollerne 
1 stor gulerod
1 squash
1 bdt. persille
1 bdt. mynte
800 g hakket kyllingekød 
4 æg 
2 dl havregryn 

Sojasaucen 
2 dl Kikkoman-soja
4 spsk. riseddike
1 dl brun farin
2 tsk. fintrevet ingefær 
2 fed hvidløg 
2 spsk. majsstivelse 
4 spsk. kogende vand 

Begynd med kyllingekødbollerne: Sæt ovnen på 200 gr. varmluft. Riv gulerod og squash på et rivejern, hak urterne fint, og kom dem sammen med de øvrige ingredienser op i en røreskål. Giv salt og peber til. Rør til fars, enten i hånden eller på en røremaskine. Form små frikadeller, og fordel dem på to bageplader beklædt med bagepapir og smurt med lidt olie. Bag dem i ovnen i ca. 20 min., afhængigt af kødbollernes størrelse. 

Imens de er i ovnen, laver du saucen: Bland alle ingredienser undtagen vand og majsstivelse i en lille gryde, og varm op. Bland så majsstivelse med kogende vand i en lille skål, til det er rørt helt ud, og rør den i saucen. Kom kødbollerne i en skål, hæld sojasaucen over, og servér. 

Tip: Hakket kyllingekød bliver bedst af at blive kørt 5-6 min. ved høj hastighed med en håndmikser eller i en røremaskine.