Pasta med rødbedepesto

Der er noget helt luksusagtigt ved denne pastaret, selv om den er uhyre enkel. For farven fra rødbederne er simpelthen så smuk. Rødbeder en af den slags grøntsager, som skal have lidt hjælp til at folde sig ud. Men når den først gør det, smager den helt igennem fantastisk. 

  • 200 g fuldkornspasta
  • 150 g rødbeder
  • 50 g ærter (frosne er fint) 4 spsk olivenolie
  • skal og saft af 1⁄2 citron 40 g parmesan
  • 50 g valnødder 

Kog pastaen efter anvisning på pakken
Skræl rødbederne, og skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm. Kog dem i rigeligt vand i ca. 15 min., eller til de er møre.
Hvis ærterne er frosne, så kom dem i en skål, og overhæld dem med kogende vand, så de tør op. Skift vandet et par gange, så de varmes op. De behøver ikke at koge.
Blend de kogte rødbeder med olivenolie, citronsaft og -skal og parmesan, og smag til med salt.
Bland pastaen med pestoen, fordel det på to tallerkener, og drys med ærter og valnødder. Servér straks. 

Tip: Man kan med ro i sindet købe ærter på frost. De bliver frosset ned inden for 24 timer efter, at de er plukket, og er dermed friske og sprøde i smagen, når du tør dem op. Pas dog på med at koge dine ærter, spis dem i stedet op- tøede og næsten rå, så smager de bedst.