Pavlova – alt hvad dit sukkerhjerte begærer 

Den marengsbaserede kage med sprødt ydre og marcipanblødt indre er det ægte partytrick. Dels fordi kagen kan forberedes flere dage i forvejen, dels fordi den er utroligt flot, og alle bliver noget nær lykkelige, når du disker op med sådan en. Du kan lave den i lige præcis de former, du ønsker, og du kan gå amok i lækre toppings. Portionen her passer til en bradepande-stor pavlova. Når du har mange gæster, kan du servere sådan én og fylde på med forskellige toppings, men du kan også dele portionen i to og lave to lige store, runde pavlovaer og så lægge dem sammen som en megahøj lagkage. Jeg foretrækker bradepanden, fordi du får en større flade at komme toppings på, og det ser bare fantastisk ud! 

Dessert til 8 personer, buffetdessert til 16 personer

Marengsen 
8 pasteuriserede æggehvider
400 g flormelis
1 spsk. vaniljesukker 
1 tsk. eddike 

Toppingforslag 
Flødeskum, lemoncurd, blåbær og jordbær 
Flødeskum, passionsfrugt, mango og mynteblade 
Flødeskum, hindbær, brombær og revet mørk chokolade 

Lav dejen først: Sæt ovnen på 100 gr. varmluft. Find en røremaskine frem, og kom nu alle ingredienserne til pav- lovaen op i. Kør først ved lav hastighed, og skru så efter et halvt minut op på højeste. Det er nu, du skal holde øje, for jeg kan ikke give dig et præcist minutantal her, men forvent, at den skal køre i 8-10 min. ved høj hastighed. Den er færdig, når dejen er skinnende og helt fast og spændstig. Den må ikke blive vatagtig i konsistensen. 

Så skal bunden bages: Når dejen er færdig, smører du den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at jævne overfladen bedst muligt ud med en dejskraber. Bag nu dejen i ovnen i 2 timer. Herefter slukker du for ovnen, lader marengsen stå derinde og køle ned i 2-3 timer eller natten over, og så tager du den ud. 

Og så går du amok: Når marengsen er helt afkølet, kan du pynte med dine lækre valgfrie toppings og servere. 

Psst: Går din marengs i stykker for dig, så gå ikke i panik. Du laver bare portionsanretninger i stedet med ma- rengs, flødeskum og fyld. Det hedder en eton mess og er opkaldt efter en episode på den britiske kostskole Eton, hvor en pavlova gik i stykker og måtte reddes.