Pesto på cowboymåden 

Der er ingen grund til at være nærig med pesto, for det smager altid af mere. Og derfor laver jeg den helst med rucola eller persille, frem for den dyre basilikum, som man traditionelt set bruger. For så kan der komme et stort glas på bordet, eller du kan gemme lidt af den og vende friskkogt pasta og cherrytomater i den dagen efter. Du trænger sikkert til en nem maddag oven på alt ståhejen. 

Tilbehør til 8 personer, buffetret til 16 personer

Grundopskriften 
125 g rucolasalat
2 dl olivenolie
100 g vesterhavsost (eller anden hård ost) 
50 g cashewnødder 
Saften fra ½ øko-citron 

Find blenderen frem: Blend alle ingredienserne med salt og peber, og servér. 

Tip: Klassiske pesto­ opskrifter er med pinjekerner, som vitterligt smager fantastisk, men de er også ret dyre. Derfor bruger jeg de lidt billigere cashewnødder i stedet, som stadig giver en skøn smag.