Ristede peberfrugter med mandler, koriander og labneh 

Der sker noget nærmest magisk, når peberfrugter bliver ristet og skindet trukket af: Den klassiske sprøde sødme erstattes af en mild, blød grøntsag, som kan kommes i de fleste retter, i suppen, på dit ristede brød. Eller i salaten, som her er inspireret af det marokkanske køkken. 

Tilbehør til 8 personer, buffetret til 16 personer

Grundingrediensen
6 røde peberfrugter 

Salaten 
150 g mandler
1 bdt. mynte
200 g rucola
1 glas labneh (eller blød fetaost) 
150 g oliven (drænet vægt)
Saften fra 1 øko-citron
1 spsk. flydende honning 

Begynd med peberfrugterne: Tænd ovnen på højeste temperatur og grillfunktion, og læg peberfrugterne under grill-legemet til de er helt brankede. Afhængigt af din ovn, kan det tage alt fra 3 til 10 min. Hold øje undervejs, og vend dem rundt. Når de er sorte på det meste af overfladen, tager du dem ud af ovnen, og lægger dem til side. De er brandvarme, så lad dem ligge på køkkenbordet i mindst 10 min. 

Fortsæt med salaten imens: Rist mandlerne på en tør varm pande, tag dem af, og hak dem groft. Hak mynten fint, og stil den til side. Fjern nu med en skarp kniv peberfrugternes sortsvedne skræl og kernehuset. Skær dem i lange strimler. Anret salaten på et fad med rucolaen nederst, herefter lægger du peberfrugtstrimlerne og labneh-kuglerne og oliven på. 

Og så dressingen: Tag noget olie fra labneh-glasset, og bland den med den hakkede mynte, salt, citronsaft og honning, og hæld dressingen over salaten. Servér. 

Tip: Labneh er mellemøstlige yoghurtkugler, som er lagt i olielage. Du kan få dem hos de fleste mellemøstlige grønthandlere, og jeg foretrækker at købe mine, men er du mindre doven, eller er der for langt til grønthandleren, kan du lave dem selv: Dræn en stor portion græsk yoghurt 10 % i nogle timer i et tyndt muslin-klæde eller viskestykke, så al væsken drypper af. Herefter former du kuglerne i hænderne. Rul dem gerne i hakkede pistacienødder, friske urter eller lignende. Hvis du ikke skal servere dem med det samme, skal de i olielage på køl.