Salsiccia-pasta med fennikel 

Denne ret er en cremet luksuspasta med italiensk salsiccia-pølse og masser af grønt. Salsicciapølse bruger man typisk til at lave en slags kødsauce ligesom denne, hvor du klemmer kødet ud af pølserne til små kødboller. Det kan være en lidt fedtet affære, når du skal lave det, men det er det vildeste party-trick sammenlignet med en klassisk kødsauce. Saucen bliver kun bedre af at trække natten over, og du kan derfor også snildt lave den som mad til to dage. 

8 personer

Pastaen og parmesanen
1 kg pasta
100 g revet
parmesan (eller mere!) 

Saucen 
2 fennikel
700 g salsiccia-pølse 
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 spsk. sød paprika
2 spsk. god lys eddike 
1 tsk. sukker
4 ds flåede tomater
2 dl piskefløde 

Først saucen: 
Skær fenniklerne i fine skiver på et mandolinjern, og pres kødet ud af salsiccia-pølserne med fingrene, så du får småbitte kødboller. Hak rødløget fint, og mos hvidløgsfeddene med den flade side af en kniv. Kom dem op i en stor gryde med olie, og steg af, imens du tilsætter paprika. 

Kom nu fennikel og pølse op i gryden, og vend det rundt, til kødet er brunet. 

Skru ned for varmen, og kom eddike, sukker og flåede tomater ved, og vend rundt. Giv salt og peber til. 

Så pastaen: 
Lad saucen simre under låg i 20 min., imens du koger pastaen efter anvisning på emballagen. Rør med jævne mellemrum. Jævn med fløde, og smag til med salt og peber. 

Servér med friskrevet parmesan på toppen. 

Psst: Fennikel er fantastisk i al slags simremad. Når du skærer den helt fint på mandolinjernet, opløser den fiberrige og sprøde knold sig næsten i saucen. Tilbage har du masser af fibre og en let, frisk anissmag, som er overraskende klædelig til de fleste retter som risotto, tomatbaserede retter, fyld i supper og lignende.