Vegetarpizzaer

Skift det klassiske tomat-og-skinke-fyld ud med grøntsager – det bliver langt mere aromatisk og velsmagende. Dejen skal laves minimum aftenen i forvejen, og der er god grund til at lave dobbelt portion, for den kan snildt holde sig på køl i to dage. 

1 pizza 

Pizzadej

  • 5g gær
  • 1,5 dl vand
  • 1⁄4 tsk salt
  • 1⁄4 dl olivenolie 225 g durummel 

Dagen før
Opløs gæret i vandet, tilsæt salt og olivenolie, og rør herefter melet i.
Rør dejen i 5–10 min., til den bliver fast og sammenhængende. Den vil stadig virke fugtig.
Sæt tætsluttende film over skålen, og læg en tallerken eller lignende ovenpå, og lad den hæve på køl natten over. 

På dagen
Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og sæt en bageplade ind i ovnen.
Drys en bordplade med mel, og rul dejen ud til en mellemstor pizza. Tag den varme bageplade ud af ovnen, læg bagepapir på, og flyt forsigtigt dejen over på pladen, inden du kommer fyld på pizzaen.