Pandestegt langefilet med persillesauce

En helt simpel ret, der gør det nemt og overskueligt at spise fisk i hverdagene. Jeg har brugt filet af lange, men du kan lige så godt bruge torsk, sej eller anden hvid fisk. Spørg fiskehandleren til råds.

400 g langefilet
½ rødløg
300 g rosenkål

30 g bredbladet persille
2 spsk olivenolie
1,5 dl piskefløde
1 skalotteløg
5 g smør
2 spsk limesaft

Rens rosenkålene, skær stokken af og halver dem. Hak rødløget fint og læg til side.

Skyld persillen og skær de groveste dele fra. Hak i en minihakker med olivenolien og stil til side. Hak skalotteløget fint.

Varm en pande op, kom lidt olivenolie på panden og steg rødløget på panden. Tilsæt rosenkålen, når løget har taget farve, og steg til rosenkålene får farve.

Imens varmer du en anden pande op og kommer lidt olivenolie på. Kom salt og peber på begge sider af fileterne og steg dem på den varme pande.

Find en lille kasserolle frem og steg skalotteløget i smørret. Tilsæt den finthakkede persillemasse og fløden og lad den forsigtigt koge op. Smag til med salg og limesaft.

Server langefileterne med stegte rosenkål og persillesaucen.

No Comments

Post a Comment