Pasta med romanesco i krydret sauce
Romanesco er blomkålens grønne fætter, som vi generelt bruger for lidt i Danmark, men som italienerne er vilde med.
220 g pasta
1 romanesco
4 ansjosfileter
1 fed hvidløg
4 ansjosfileter
1 piri piri chili/en knivspids chili
1 spsk gurkemeje
20 g pinjekerner
30 g sultanarosiner
Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Hak hvidlødget fint.
Fyld en gryde med vand og tænd for blusset.
Skyl romanescoen, fjern bladene og skær i skiver af cirka 1 centimeter.
Blanchér romanescoen i det kogende vand i 2 minutter.
Imens varmer du en pande op med lidt olivenolie, tilsæt chili, gurkemeje, ansjoser og hvidløg og rør rundt, til ansjoserne er ved at være opløst.
Steg nu romanescoskiverne sammen med sultanarosiner og pinjekerner på panden i 2-3 minutter. Vend undervejs.
Smag til med salt og servér med pastaen.
No Comments